A fák gyökereit nyugalmi időszakban kettő, illetve három oldalról rendszeresen, körülbelül 3-5 évente elvágjuk és lombkoronájukat vissza vágjuk. Ezt alávágásnak nevezzük, amikor a növények a helyén maradnak, nem kell mozgatni és helyben iskolázzuk. A megmaradt, elvágásra nem került gyökerek megtartják a fákat, így a szél nem tudja eldönteni őket.

Ezzel a módszerrel a fákat arra kényszerítjük, hogy a méretének megfelelő földlabdába sűrű gyökereket növesszen, amin keresztül megfelelő vizet és tápanyagot tud felvenni. Így egy olyan élettérrel tudjuk értékesíteni a növényeket, amely elegendő a növény életben maradásához és tovább fejlődéséhez új helyén. A folyamatos iskolázás lehetővé teszi, hogy tűlevelű és lombhullató fák egész évben, akár +20°C hőmérsékleten is átültethetők legyenek. 

Ha tavaszi időszakban megrendeli a nyáron ültetendő fákat, azokat megfelelően elő is tudjuk készíteni. A nyári ültetés egyik kritériuma a jól megválasztott szállítási időpont. Csak fedett, ponyvás autóval szállíthatóak, hogy ne károsítsa, szárítsa a ponyva alatti meleg hőmérséklet.

A nyári ültetés esetén természetesen extra gondoskodást igényelnek a növények. Erős visszametszése, folyamatos, áztató öntözése, tápanyag utánpótlása elengedhetetlen. 
Szükség esetén folyamatos szakmai tanácsadással segítjük megrendelőinket.