Az Ökoplant Kft. díszfaiskolája Sopronhorpácstól 1 kilométerre a Kőszeg felé vezető úton található. A céget 1989-ben alapította a Roitner család. Megközelítőleg 102 ha saját földterülettel rendelkezik, így az ország legnagyobb díszfaiskolái közé tartozik. A területet egy kb. 60 éves erdősáv veszi körül, ami amellett, hogy egy sajátságos mikroklímát biztosít, védi a fiatal, kidőlésre hajlamos növényeket az uralkodó észak-nyugati széltől, ami jellemző az Alpokalja vidékén. A földterület nagy része agyagos, barna erdőtalaj, ami rendkívül kedvez a földlabdás növények termesztéséhez, az évi 6-700 mm csapadékmennyiséggel együtt.

Az Ökoplant Kft. az extra méretű koros növények nevelésére szakosodott vállalkozás, ahol akár 10 méter magas kész lombkoronával rendelkező fákat vásárolhat az országban egyedülálló módon. Megtalálnak nálunk nagyobb cserjéket, örökzöldeket és 12/14-es méretű lombos fáktól egészen 70/80-as méretűeket is. Szintén különleges és egyedi szolgáltatásaink közé tartozik az is, hogy a nálunk vásárolt növényeket igény esetén helyszínre szállítjuk és el is ültetjük.

2013-ban vásároltunk egy Pazzaglia FZ 200-as típusú földlabdázó, csemetekiemelő gépet mellyel 80 cm-től akár 200 cm átmérőjű földlabda kialakítása is lehetséges. Vállajuk ezzel a speciális földlabdázó gépünkkel idős fák átültetését is.

Termékeinket a vásárlók teljes skálájának ajánljuk, legyen akár kiskert tulajdonos, kertépítő, viszonteladó, önkormányzat, építési vállalkozó. Munkatársaink segítséget nyújtanak a növények kiválasztásában, hasznos tanácsokkal segítik döntését.

Szeretettel várjuk Önöket faiskolánkban, ahol személyesen meggyőződhet kínálatunkról, igény esetén a növényeiket egyedileg saját maguk ki is választhatják.