Az Ökoplant Kft. speciális szolgáltatásai közé tartozik idősebb fák átültetése. Általában az új építkezések során az épületek, utak útjába kerülnek, így sok esetben értékes fákat kivágnak. Több sikeresen elvégzett áthelyezés bizonyítja, hogy idősebb növényeket menthetünk meg a kivágástól.

Szerencsésebb esetben ez a folyamat egy hosszabb folyamat, melynek van egy előkészítő és egy utógondozásos szakasza is. Tapasztalataink szerint 80 cm törzskörméretig (1 méter magasan mért törzs kerület) érdemes a fák átültetésében gondolkodni. 

Koros fák átültetése esetén egyedi árajánlatot adunk. Ehhez szükségünk van néhány fotóra a növényekről, illetve a növény környezetéről. Fontos tudnunk, hogy mekkora géppel, teherautóval, lehet a fa közvetlen környezetébe menni. További adatok szükségesek a talaj típusáról, a földben lévő közművekről, a fa pontos törzskörméretéről (1 méter magasan  mért), illetve, hogy milyen távolságra szeretnék a fát áthelyezni.

Lombos fák esetében egy erőteljes visszametszés, első nyáron pedig a rendszeres, áztató öntözés elengedhetetlen. Mivel iskolázatlan növényekről van szó, megmaradásukért garanciát nem tudunk vállalni.

Várjuk fotóit, adatait az átültetendő növényekkel kapcsolatban!