Végleges magasság

3-4 m

Végleges szélesség

2-3 m

Korona

szélesen ívelt, elágazó koronával és erősen lelógó ágakkal rendelkező fát alkot

Vízigény

közepes vízigényű növény

Talajigény

nem válogatós, jó vízáteresztő képességű talajba ültessük

Schmidberger Renette alma

2008-ban Ausztriában az év gyümölcsösének választották. A Schmidbergers Renette egy igénytelen és robusztus almafajta, amely októberben érik, és megfelelő tárolás esetén márciusig eltartható. A fajtának van egy kerek, magas formája. Termései közepes méretűek és kemény héjúak. A zöldessárga alapszín mellett az almák kimosott vöröstől sötétvörösig terjedő átszíneződést hoznak létre, kármintól sötétliláig terjedő csíkokkal. Húsa közepesen kemény, lédús, íze kellemesen savanykás-édes, enyhén fűszeres. 

Érésidő: Október 

Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású, humuszban- és tápanyagban gazdag, középkötött talaj ideális a számára, de talaj iránt nem támaszt nagy igényeket. Gazdag termést megfelelően előkészített talajban fog nevelni.

Fény- és hőigény: Közepes fényigényű növény, enyhe árnyékolást elvisel, de ez a termésmennyiséget kedvezőtlenül befolyásolja. Hőigénye közepes, fagytűrése jó.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. Az egyre jellemzőbb hosszú, aszályos időszakok miatt a rendszeres öntözést meghálálja.