Orangered kajszibarack
Fája igen erős növekedésű, felfelé törő habitusú koronát nevel.
Színe: Héja vékony, sima, fényes, élénk narancssárga, felületének 50%-át piros pír borítja.
Érési idő: Június végén-július elején, elhúzódóan érik, akár július közepéig, több menetben szedhető.
Gyümölcs mérete: Közepes vagy nagyméretű, kissé megnyúlt, lapított, csúcsos.
Gyümölcshús íze: Húsa narancssárga, kemény, tömött, rostos, lédús, édes, aromás, rendkívül ízletes. Magvaváló.
Betegségek: Sharka vírussal szemben rezisztens, moniliára kevéssé fogékony kajszibarack fajta.
Felhasználás: Friss fogyasztásra és konyhai feldolgozásra (zamatos, intenzív íze miatt kiváló lekvár alapanyag) egyaránt alkalmas.
Termőképesség: Korán termőre fordul, rendszeresen és bőven terem. Nagyfokú terméskötődés esetén ritkítás szükséges. Önmeddő.
Porzói: Bergarouge, Bergeron, Early Blush, Goldrich, Hargrand, Harlayne, Harogem, Harostar, Harval, Fantasme, Flavor Cot, Kioto, Luizet, Vick Royal.
Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású, tápanyagban gazdag, talaj ideális a számára.
Fény- és hőigény: Közepes fényigényű növény.
Vízigény: Közepes vízigényű növény.
Elérhető méret: Orangered (7 db 14/16,3 db 16/18, 2 db 18/20, 1 db 20/25)