Végleges magasság

3-4 m

Végleges szélesség

2-3 m

Korona

középerős növekedési erélyű, fiatal korban nehezen elágazódó

Vízigény

közepes vízigényű növény

Talajigény

nem válogatós, jó vízáteresztő képességű talajba ültessük

Mollies Delicious alma

Egy világszerte népszerű, megbízható almafajta. Fiatalon termőre fordul, bőtermő. Fája középerős növekedési erélyű, fiatal korban nehezen elágazódó. Korán termőre fordul, bőtermő. Kiváló friss fogyasztásra, konyhai feldolgozásra és tárolásra. A termés augusztustól kezdve több héten át folyamatosan szüretelhető, ezért kiváló fajta házikerti nevelésre. Gyümölcse nagy méretű (200-250 g). A termés alakja megnyúlt kúp. A termés színe zöldessárga, melyet nagyrészt pirosodó fedőszín tarkít. A terméshéj viaszos, vékony. A terméshús kemény, enyhén sárgás színű, roppanó, zamatos ízvilág jellemzi.

Érésidő: Augusztus - Szeptember

Porzói: ’Éva’,  ’Summerred’,  ’Vista Bella’

Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású, enyhén savanyú vagy semleges kémhatású, humuszban- és tápanyagban gazdag középkötött talaj ideális a számára, de kedvezőtlenebb talajokon is kielégítően fejlődik.

Fény- és hőigény: Nagy fényigényű növény. Hőigénye közepes, de a szélsőséges hőmérsékletet nem tolerálja. Hosszan tartó -15 °C alatti hőmérséklet károsodást okozhat a fiatal hajtásokban. A kései fagyok kárt tehetnek a virágokban és a gyümölcskezdeményekben.

Vízigény: Közepes vízigényű növény. 700-800 mm egyenletes eloszlású csapadékmennyiséget igényel, hosszú, aszályos időszakokban szükséges a vízutánpótlás.