Végleges magasság

3-4 m

Végleges szélesség

2-3m

Korona

erős növekedési erélyű, közepesen sűrű, nagy koronát nevel

Vízigény

közepes vízigényű

Talajigény

jó víz- és levegőgazdálkodású, enyhén meszes vagy semleges kémhatású, tápanyagban gazd

Cacanska Rodna szilva


Fája erős növekedési erélyű, közepesen sűrű, nagy koronát nevel, a hajtások később ívesen lehajlók. Kissé nagyobb helyigénnyel rendelkezik. A 3. évtől kezdőden kezd teremni. Rendszeresen és bőven termő, megbízható szilvafajta.Gyümölcse augusztus közepétől érik. A termés közepesen nagy, megnyúlt, tojásdad alakú. A terméshéj vékony, sötétkék és hamvas, tetszetős.A terméshús kemény, zöldessárga, lédús, aromás, kellemesen édes. Magvaváló. Alkalmas friss fogyasztásra, konyhai feldolgozásra. Kemény húsa matt kiválóan szállítható. Öntermékeny.


Érésidő:
Augusztus közepétől


Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású, humuszban- és tápanyagban gazdag, középkötött talaj ideális a számára, de talaj iránt nem támaszt nagy igényeket. Gazdag termést megfelelően előkészített talajban fog nevelni.


Fény- és hőigény: Közepes fényigényű növény, enyhe árnyékolást elvisel, de ez a termésmennyiséget kedvezőtlenül befolyásolja. Hőigénye közepes, fagytűrése jó.


Vízigény: Közepes vízigényű növény. Az egyre jellemzőbb hosszú, aszályos időszakok miatt a rendszeres öntözést meghálálja.