Roter Boskoop alma
Jó fagyállósággal rendelkezik. Sötétvörös, lédús gyümölcsöt képez, savanyú, frissítő ízük van. A jó vízelvezetésű, tápanyagban gazdag talaj és a napos vagy részben árnyékos fekvés optimális feltételeket teremt a szeptembertől kezdődő magas terméshozamhoz. Világos rózsaszín virágai is gyönyörű látványt nyújtanak. Koronája nagyon erőteljes, szétterülő. Közepes vízigényű, meszes talajokat kedveli. A nagyon nagy, gyakran 200 g-ot meghaladó almák szeptember végén-október közepéig érnek, és eltarthatóságuk márciusig tart. Magas savtartalma miatt a Boskoop kiválóan alkalmas almaszósz vagy almás palacsinta, valamint sült vagy sült alma készítésére.
Porzók: Golden Delicious, a Klarapfel és a James Grieve.
Érésidő: Szeptember végén-Október közepéig
Talajigény: Jó víz- és levegőgazdálkodású és tápanyagban gazdag, középkötött talaj ideális a számára, de talaj iránt nem támaszt nagy igényeket. Gazdag termést megfelelően előkészített talajban fog nevelni.
Fény- és hőigény: Közepes fényigényű növény, enyhe árnyékolást elvisel, de ez a termésmennyiséget kedvezőtlenül befolyásolja. Hőigénye közepes, fagytűrése jó.
Vízigény: Közepes vízigényű növény. Az egyre jellemzőbb hosszú, aszályos időszakok miatt a rendszeres öntözést meghálálja.